2016. január 19., kedd

Nagyot nézünk ha olvastuk - megfilmesített gyerekkönyvek 2016

Irodalom a filmvásznon 2016-ban a cikk címe, link és már ugrik is az eredetire.

Lerágott csont , hogy melyik a jobb, film vagy könyv - de olvasásra film előtt és talán után is lehet buzdítani.
Az alábbi filmek érkeznek 2016-ban:

A dzsungel könyve - könyvfomátumban utolérhető itt. Néhol még kötelező olvasmány is, pláne szerencsés, hogy nem a rajzfilmet rágják újra.

Alice Tükörországban - lehet, hogy a Tim Burton verzió kicsit rémisztő, vagy érthetetlen, de itt már nem lesz rendező, csak producer. Minden esetre a Carrol könyvek felbukkantak még tavaly a nyári leértékeléseken, Noran kiadó, 2008.- De a Helikon zsebkönyvek sorozatban is kijött mind a Csodaország mind a Tükörország, ezek nem illusztráltak, gyereknek kevésbé élvezetesek. De Kosztolányi után újra is fordította Varró Dani - itt kell megjegyezni, hogy nagy hiánya többek között a gyerekkönyves oldalaknak, hogy a fordítókat csak akkor kezelik kiemelten, ha az plusz bevételt jelent, eladhatóbb lesz a fordító neve alatt a könyv. Ha valaki gyönyörűen illusztrált változatot szeretne, akkor természetesen Szegedi Katalin kötetét kell kézbe adnia -itt a szerzőnő oldalát linkeltem, bele lehet lesni a képekbe. :)

Roald Dahl Szofi és Habója Spielberg rendezésében, érdekes kompozíció, bár könyvben csak molyolva találtam, remélem újra kinyomják a film tiszteletére.

A Legendás állatok és megfigyelésük az Animus kiadó gondozásában jelent meg, ahogy a többi Potter könyv, kapható kis vékonyka kartonált példány, de hogyan kerekítik ki a történetet az Oscar -díjas Eddie Redmayne-nal. Várjuk!

Kicsit vagy inkább sokkal nagyobbaknak jön a Vándorsólyom kisasszony, a trilógiának szánt műnek két kötete jelent meg eddig nálunk, young adultnak számít a főhős életkora szerint, de valahogy amikor olvastam a hideg is kirázott. Irodalomtudományi szempontból érdekes kép és szöveg kapcsolata, jobb mint a vámpíros könyvek, de hátborzongató. A Kossuth dobta ki, és még mindig nem került le a boltok polcairól - bár tavaly már szerepelt akcióban, azért még tartják magukat a kötetek, nem hiába New York Times best volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

+jegyzés