2016. január 29., péntek

Ha már az előző bejegyzésben kommenteltem, akkor itt álljanak azok a könyvek - kicsit sebtiben -, amik szerintem kimaradtak, kicsit kibővítve a gyerekkönyv kategóriát néha a young adult-tal.

Illúzió -Leiner Laurától, ami most kevésbé, de még mindig nagyot szólt, az év végén jött ki és most az Alexandra kiadó jelentette meg, ellentétben a szerző korábbi műveivel.

A kicsik nagy kedvence, Bogyó és Babóca jött május végén egy új, de a klasszikus formátumban és rajzokkal megjelentetett kötettel: Bogyó és Babóca buborékot fúj (de még mekkorát)

És itt kell mellé tenni az új Bartos kötetet, ami az Együtt lenni jó és ősztől lehet kapni, kicsit más mint a többi, de ami a lényeg, hogy maradt minden kerek.

Tavaly el voltak látva a Dashner-rajongók, volt mozi meg könyv meg minden: Halálkúra és Halálparancs is, bár utóbbi kissé már eröltetett, de volt és olvassák, ami a lényeg.

Balázsy Panna két új kötettel jött ki tavaly, az idei első félévben is várható talán egy újabb a 3.b. története modern és megkapó: először Csuromvizek lettünk, aztán Csupaszívek, ha még nem voltunk.

Másik Manós kiadvány is szépen szerepelt, bár ez kimondottan Karácsonyra jelent meg: a karácsonyi Nagy-Bori könyv. Borival igazán olvasóvá lehet nevelni a gyerekeket, hiszen a kislány kalandjai óvodában kezdődnek, léteznek foglalkoztatói, aztán alsósoknak külön könyvek és már felsősöknek is kezdtek kiadni Bori sztorrikat. Bájos történeteket hétköznapi, testközeli témákról mint barátok, fogorvos, takarítás, szülinap, repülés, vagy épp hogy ne álljunk szóba idegenekkel. Persze Borinak van párja is, mármint fiúknak szóló verzió, ő Berci, jelentősen kevesebb címszámmal, de hasonlóan jó sztorikkal.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

+jegyzés